Mini-recenzie Sange Albastru (Sange Albastru vol. 1) de Melissa De La Cruz


La varsta de 15 ani, Schuyler Van Alen isi descopera pe piele niste dungi albastre. Acestea demonstreaza faptul ca transformarea ei in vampir este abia pe la inceput. Cand Aggie este gasita moarta in apropierea clubul de noapte frecventat de catre Schuyler si prietenii ei: Oliver si Dylan, cel acuzat este chiar Dylan. Acum Schuyler impreuna cu o alta tanara vampiroaica pe nume Bliss si cu protectorul celor cu Sange Albastru, Oliver, incearca sa dovedeasca nevinovatia prietenului lor drag.
Dar nimic nu e ce pare a fi, deoarece pe strazile din New York un ucigas cu Sange Argintiu inca mai isi cauta victime printre noii vampiri.
De aici pana la o lupta continua pentru supravietuire nu este decat un pa, iar Schuyler si prietenii ei vor trebui sa scape vii din mana ucigasului rau-intentionat.



O carte foarte frumoasa cu multa intriga de adolescenti, suspans si fantezie cu vampiri atractivi. Melissa pune mult accent pe viata sociala a vampirilor si pe originile acestora, aspect mai mult decat fascinant. Autoarea nu se poate stapani sa nu includa si putina moda prin descrierea vestimentatiilor personajelor (in special ale celor feminine), probabil un defect profesional iritant, acesta, dar si niste repetitii iritante precum: "par grizonat" si "familie de vaza". Cartea contine multiple fise informative, scrisori ale personajelor si un arbore genealogic, toate aducand un plus de originalitate si inventivitate povestii.

Coperta este superba. Acele doua gauri de pe gat spun mai multe decat o mie de cuvinte. Acu , va las pe voi sa va imaginati daca eroina este cea care s-a ales cu acel "tatuaj" temporar sau nu. :)




Comentarii