Mini-recenzie Curajul (Basme Moderne vol. 2) de Holly Black

Valerie avea o viata fericita, asta pana cand isi surprinde prietenul sarutandu-i mama. Considerand ca a fost tradata chiar de cei mai apropiati ei, fata se decide sa infrunte viata si fuge de acasa, in marele New York, la meciul de hochei la care trebuia sa mearga impreuna cu Tom, prietenul ei.
La o cafenea, Val ii intalneste pe Lolli si pe Dave, doi adolescenti care traiesc intr-un tunel subteran din New York. Lolli o invita pe Valerie in tunelul cu pricina, iar aceasta accepta numaidecat, neavand unde sa mearga.
Intr-o zi, Valerie cu Lolli investigheaza un turn vechi care pare parasit. Insa aici se dovedeste a locui un trol pe nume Ravus care face medicamente pentru toate fiintele magice din oras, pentru ca acestea sa fie mai rezistente la slabiciunea lor comuna: fierul.
Lolli fura niste medicamente, insa Ravus o prinde. Valerie sare in ajutorul prietenei ei si decide sa se faca curierul lui Ravus pentru a rascumpara greseala; ea trebuie acum sa distribuie medicamente in tot orasul.

Cateva crime nefaste se petrec in oras, iar principalul suspect este chiar Ravus, din moment ce se suspecteaza ca insasi medicamentele produse de catre acesta sunt de vina pentru crime. Dar nici Valerie nu este scutita de aceasta vina... Acum, se da o batalie in viata fiintelor magice din oras, iar aceasta lupta ar putea avea repercusiuni si in lumea oamenilor.
In peisaj apare o noua fiinta supranaturala care ameninta sa distruga totul in jur, iar Valerie
va avea nevoie de mult CURAJ.


Comentarii