Mini-recenzie Eve (Eve vol. 1) de Anna Carey

Actiunea se petrece in anul 2032,dupa ce un virus letal a omorat mai mult de jumatate din populatie. Eve este o tanara fata care implineste 18 ani. Dupa cum spune traditia, fetele care si-au terminat studiile urmeaza a fi duse sa munceasca.
Dar nu totul este atat de roz precum isi imagineaza fetele de la internat. Curand Eve afla ca fetele care au implinit varsta de 18 ani sunt plasate in cabane, unde sunt tinute, impotriva vointei lor, pentru a da nastere unor noi copii si pentru a putea repopula lumea.
Eve mai descopera ca ea ii este promisa Regelui, un batranel care-si doreste nespus de mult mostenitori, asa ca fuge de la internat.
Pe drum o intalneste pe Arden, o alta fata evadata, dar si pe Caleb, un tanar salbatic, pe care incepe sa-l simpatizeze. Caleb le duce pe cele doua fete la tribul lui de baieti, unde le poate oferi protectie.
Dar de aici pana la lupta pentru supravietuire nu este decat un pas. Regele vrea mostenitori si asta neaparat, iar pentru a pune mana pe Eve ar face orice ii sta in putinta.
Acum Eve trebuie sa-si pazeasca bine spatele... si sa invete sa aiba incredere in baieti, chair daca toata viata i s-a spus sa nu o faca.

O carte simpluta, cu multa actiune, paduri intunecate, mister si suspans. O recomand tuturor fanilor cartilor distopice.




Comentarii

  1. Mi-a placut cartea, a fost interesanta. Sunt curioasa ce se va intampla in urmatorul volum, Once.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!