Recenzie Iubire monstruoasa de Carol Topolski



         Brendan si Sherilyn sunt un cuplu proaspat casatorit. Cei doi par ca si-au gasit fiecare sufletul-pereche in celalalt, desi foarte diferiti din punct de vedere fizic, ei se completeaza reciproc, si stiu ca nimeni si nimic nu ii va desparti vreodata. Desi cei din jurul lor ii considera perechea perfecta, cu o casa si o masina perfecta, cei doi sunt departe de perfectiune.
         Aparitia unui copil in viata unor tineri casatoriti, ar trebui sa fie un prilej de fericire pentru oricare cuplu normal. Dar Brendan si Sherilyn nu sunt "oricare cuplu normal". In viata celor doi nu exista loc si pentru al treilea, dar cei doi se conformeaza si un timp schimba scutece, hranesc si curata dupa "extraterestru".
         Dar apoi, cei doi gasesc solutia perfecta de a scapa de intrus...
Fragmente:
"Brendan si Sherilyn erau doua specimene experimentale intr-un clopot de sticla. In prezenta lor te simteai ca intr-un mediu perfect controlat si monitorizat, in care niste masini nevazute filtrau ceea ce era neprevazut sau nedorit, asigurandu-se ca temperatura, atmosfera si flora bacteriana erau in deplin acord cu niste tabele prestabilite."
"Te-ai astepta ca pricopsirea unui cuplu perfect cu un copil, intr-o incercare de a-i separa, sa fie vazuta ca un act distructiv, adica exact asa cum era in realitate, dar defrisarea padurilor tropicale parea sa fie mai interesanta decat atacul declansat asupra noastra."
"Numai noi contam. Si pe masura ce copilul crestea, crestea si decizia noastra, devenind tot mai clara.
Noi. Nu. Vrem. Copii."
"Noi uitam de ea nouazeci la suta din timp. Sistemul era atat e bine pus la punct incat nu trebuia sa intram acolo decat de trei ori pe zi. Noi faceam asta numai cand era absolut necesar sa o hranim sau sa o curatam."
Parerea mea:
Ideea carti este geniala: ce ar putea face doi parinti pentru a scapa de creatura care s-a bagat intre ei. Dar cand ne gandim ca creatura e de fapt un copil, mai ai putin si ti se intoarce stomacul pe dos.

Din cauza faptului ca in carte nu exista actiune si dialog - pentru ca actiunea este povestita de catre alte persoane din jurul cuplului: o vecina bagacioasa, asistenta sociala, colegii de munca sau parintii celor doi - exista momente in care totul pare... monoton. Dar cu toate astea, nu pot sa zic ca toata cartea e plictisitoare sau o pierdere de timp. Este o carte care iti atrage atentia, din cauza subiectul delicat, " o poveste de dragoste perversa si morbida, ce sondeaza inima raului - raul care se poate ascunde oricand in casa de alaturi."

"Povestea palpitanta a doi psihopati lipsiti de remuscari." - The Independent

"Un love-story cutremurator, cu o turnura deopotriva fascinanta si zguduitoare." - Elle


Comentarii

  1. Ador această carte, pe mine m-a marcat profund. E atât de... Nu știu, iubirea dintre cei doi depășește granițele realului. Totuși, reacția lui din închisoare mă face să cred că în sufletul lui coexistau mai multe personalități. Oricum, Carol Topolski a scris foarte frumos, de o psihologie ascuțită. :D Mă bucur că ai citit-o, îmi plac gusturile tale-n cărți!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A trecut ceva vreme de cand am citit-o, dar imi aminstesc povestea zguduitoare. Ai dreptate in legatura cu psihologia ascutita, dar a fost o lectura destul de greoaie... Cindy

      Ștergere
    2. Subscriu. Nu erau liniuțe de dialog, replicile începeau și se terminau pe linie de rând. Asta a fost destul de ciudat. Oricum, mi-a plăcut enorm, dar enooorm, că a fost prezentată din multe perspective: vecina, polițistul, avocata, femeie de la închisoare. Inovativ!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!