Recenzie Caderea Noptii (Jurnalele Vampirilor vol. 5) de LJ Smith


Dupa 6 luni in care Elena a fost moarta in Cealalta Lume, se intoarce in Fell's Church sub forma unui spirit. Aici, ajutata de Stefan, Bonnie, Meredith si Matt invata cum sa fie din nou ea. Insa, dupa un timp, Elena revine la forma ei umana, astfel revenindu-i si memoria.
Dar orasul pare sa fie amenintat din nou de catre o forta malefica. De data aceasta, doi frati kitsune (vulpi) sunt cei care pun paie pe foc. Asa ajunge Stefan sa fie pacalit de catre acestia si sa fie rapit si dus in Shi No Shi (Dimensiunea Intunecata), iar Elena trebuie sa aiba incredere in Damon, care incepe sa se comporte din ce in ce mai ciudat.
Un comportament deviant il au si mai multe fete din oras, printre care si Caroline. Comportament care se datoreaza malachilor dinauntrul lor. Aceastea sunt niste creaturi supranaturale controlate de catre cei doi frati vupli: Shinichi si Misao, care intra in trupul victimelor si le face sa se raneasca singure.



Dar cu Stefan plecat, oare va reusi Elena sa aiba incredere in Damon cel cu un malach in el? Vor reusi fortele supranaturale din Fell's Church si Elena sa razbata impotriva celor doi intrusi pusi pe distrugere? Vor scapa adolescentii din oras basma curata din toata aceasta poveste terifianta?


Parerea Mea

Ei bine, multa lume spune ca LJ a distrus seria cu acest ciclu si anume Intoarcerea. Mie nu mi se pare deloc asa. A fost ca o poveste de groaza veritabila. Mi-a placut mult. Insa, ce nu mi-a placut a fost faptul ca Stefan nu a fost tare implicat in primul volum si presupun ca nici in al doilea, deoarece Elena va trebuie sa-l salveze pe acesta din Dimensiunea Intunecata. Mai mult a fost in centrul atentiei ipocritul de Damon pe care nu-l prea agreez. Vreti sa va spun si de ce? Ei bine, la inceputul primului volum Stefan a fost cel care a venit in Fell's Church pentru prima data, dupa care Damon s-a hotarat sa vina si el sa-i faca viata un infern fratelui sau. Dupa aceea, Elenei i-a atras interesul Stefan, in cele din urma s-a si indragostit de acesta, dupa care a venit Damon cu gelozia lui si a distrus totul. Prea mult o preseaza sa fie cu el si prea sigur este ca intr-un final, Elena il va alege pe el, iar acest lucru ma cam scoate din sarite. Este prea plin de el, prea egoist ca sa-i vada si pe ceilalti din jurul lui. De asta nu-mi place mie Damon. Iar acum ca Stefan a disparut in Dimensiunea Intunecata, imi vine sa ma urc pe pereti. Mai ales cand Damon a schimbat mesajul lui Stefan cu un altul dandu-se drept fratele sau. Nu stiu daca malachul a avut o influenta asupra comportamentului lui Damon sau daca acesta s-a comportat ca un dobitoc doar pentru ca asa este el din fire. M-a mai enervat la el felul in care-i spunea lui Matt. Folosea de exemplu Mutt (care de fapt insemna tampit sau natarau), Mark sau chiar Mitch, dar numai Matt nu-i spunea. Ce, e asa greu sa retii un nume? Ma rog... Obsesia lui pentru Elena a fost (si e) din cale afara si asta nu ma incanta. De ce trebuie sa o vrea si el, daca stie ca aceasta este iubita lui Stefan? Din prea mult orgoliu masculin sau din cauza ipocriziei de care da dovada?
Per total a fost o lectura incantatoare, cu o actiune dinamica si alerta. Desi primele 200 de pagini m-au cam enervat si plictisit, urmatoarele 439 au fost pline de intamplari inspaimantatoare.
Stati sa o vedeti pe Caroline cum isi contorsioneaza corpul si umbla pe tavan la fel cum se intampla in "Exorcistul".

COMANDA CARTEA AICI



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!