Recenzie Evermore de Alyson Noel


           Dupa ce un tragic (si stupid) accident curma viata familiei lui Ever, ea este nevoita sa uite de viata de adolescenta normala pe care o avea si sa se mute cu matusa ei (intr-o casa imensa, cu piscina, jacuzzi si televizoare imense). Desi este singura supravietuitoare a accidentului, Ever este vizitata la spital de sora ei moarta, sau mai bine zis- de spiritul ei.
           Din acel moment viata ei a luat-o razna pentru ca poate vedea aurele oamenilor, le aude gandurile si afla povestea oricarui om pe care il atinge. Din aceasta cauza, Ever este nedespatita de hanoracele cu gluga si de iPod-ul ei, iar asta a transformat-o intr-o ciudata printre colegii ei. Totusi, ea are sprijinul prietenei ei Haven si a lui Miles.
           Aparitia misteriosului Damen la scoala la care Ever invata o tulbura pe tanara, mai ales ca el se aseaza langa ea la cursuri. Dar, Ever descopera ceva surprinzator: cand el vorbeste, parca toata lumea tace, toate vocile din capul ei amutesc. Damen este singurul baiat fara aura, a carui ganduri nu le aude si a carui poveste nu o afla la cea mai mica atingere.
           Desi Damen e frumos, istet, bogat, exotic, nimeni nu stie prea multe despre el. Ever este din ce in ce mai atrasa in lumea lui plina de mistere si secrete, si are tot mai multe intrebari fara raspuns, dar asta nu o impiedica sa se indragosteasca iremediabil de el (chiar daca nu o recunoaste). Astfel, Ever este prinsa intr-o relatie cu un baiat a carui numar de telefon nu il stie, nu stie unde locuieste, nu stie daca are familie, nici macar nu stie cine... sau ce e acest baiat. Tot ce stie e ca s-a indragostit de el...
Fragmente:
"Sunt o ciudatenie care poate auzi gandurile oamenilor si poate vorbi cu mortii. Si nu pot risca sa se afle asta, nu pot risca sa ma apropii prea mult de oricine."
"Cum sa ma descurc cu o idila cand atingerea e atat de greu de suportat? Cum sa ma implic intr-o relatie cand stiu tot ce gandeste partenerul meu? Neavand niciodata sansa sa urmaresc, sa disec si sa ghicesc intelesul secret a tot ceea ce face si zice?"
"Daca am crezut ca vocea sa e superba in felul in care ma inclesteaza in tacerea ei, daca am crezut ca atingerea sa este incredibila in felul in care imi aduce la viata pielea, ei bine, felul in care saruta este nepamantean."
"Cum se face ca el pare mereu ca stie ce gandesc cand eu nu-i pot citi nici macar un pic mintea? Si cum, in doar saptesprezece ani, si-a facut timp sa locuiasca in toate acele locuri exotice, sa se priceapa de minune la pictat, fotbal, surfing, gatit, literatura, istoria lumii? Si care-i faza cu felul in care se misca atat de rapid, ca pur si simplu se incetoseaza?"
Parerea mea:
Per ansamblu, cartea este draguta, interesanta, cu personaje frumos croite. Dar are cateva pagini de lucruri care nu au nimic de-a face cu actiunea, si care te plictisesc (asta mai ales in prima parte a cartii). Dar apoi esti introdus in lumea plina de mister a lui Damen si esti starnit sa continui pentru a afla alaturi de Ever cine este el. Deci, per total as spune ca plusurile compenseaza minusurile, si ca merita citita. Am ramas cu o impresie placuta, si sunt curioasa de ce se va intampla in volumul urmator.

Comanda cartea AICI

Comentarii

  1. Si mie mi-a placut foarte mult seria asta, de-abia astept sa apara si celelalte volume:).

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit si eu vol. 1 al seriei. Ramane o carte numai pentru adolescenti. In acest sens privita, e o carte foarte buna!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!