Recenzie Initierea (Academia Vampirilor vol. 2) de Richelle Mead

Rose Hathaway trebuie sa treaca un examen individual asa ca porneste inspre casa lui Arthur Schoenberg, un mare ucigas de strigoi, alaturi de Dimitri Belikov, instructorul ei. Ajunsi acolo, acestia descopera cu stupoare ca toata familia regala Badica este moarta inclusiv celebrul ucigas de strigoi.
Intorsi la Academie, acestia observa ca toata lumea a inceput sa se panicheze din pricina strigoilor. Asa ca cei din conducerea Academiei se hotarasc sa-si trimita elevii insotiti de cativa profesori intr-o vacanta in Idaho.
Zis si facut. In Idaho, Rose este surprinsa sa-si intalneasca mama pe care n-a vazut-o de cativa ani. Are atatea intrebari pe care trebuie si vrea sa i le adreseze incat nu stie daca ii ajunge timpul. Desi reticenta in privinta increderii oferite de mama ei, Rose incepe incet sa se dea oe brazda si sa comunice cu ea, desi cu greu.
In peisaj mai apare si Natasha Ozera, matusa lui Christian, care incepe sa se apropie de Dimitri din ce in ce mai mult, spre disperarea lui Rose, si Adrian Ivashkov, care incepe sa o simpatizeze pe Rose.

Desi relatia lui Rose cu Mason avanseaza, aceasta nu-si poate lua gandul de la Dimitri.
Ce intentii are Natasha cu Dimitri? Ce cauta mama lui Rose in vacanta? Se va departa Lissa si mai mult de Rose din pricina relatiei ei cu Christian?

Raspunsul la toate aceste intrebari, dar si la multe altele le gasiti in cel de-al doilea volum al seriei ;)

Parerea Mea

Uite ca am terminat si al doilea volum al fantasticei serii cu vampiri. Ce pot sa spun? A fost foarte frumoasa. Stiam de la inceput ca cei de la Academie nu vor avea nici o clipa de liniste in Idaho, dar totusi am sperat sa nu fie mare necaz care sa se abata asupra lor. :) Dar, ca de obicei, strigoii nu au liniste si vor sa nimiceasca fiecare moroi care le iese in cale. Trebuie sa va spun ca un personaj isi va pierde viata in acest volum. Acesta este un detaliu care merita precizat. Este un personaj pe care multi l-ati indragit inca din primul volum, dar asa a fost sa fie. :( In timp ce Rose viseaza inca cu ochii deschisi la Dimitri, Mason o place din ce in ce mai mult. Iubirea lui pentru ea este mare.
Rose se simte data la o parte de catre Lissa datorita relatiei acesteia cu Christian. Sincer, nu stiu cat mai poate indura aceasta Rose, deoarece mama ei incepe sa o umileasca, iar Dimitri se apropie de Tasha.
Daca primul volum a fost plin de intrigi adolescentine, cel de-al doilea volum este incarcat cu actiune tumultoasa. Nu o sa ai niciun moment de respiro deoarece actiunea este alerta si fermecatoare.
Nu mai am multe de spus decat ca mi-a placut mult si abia astept urmatorul volum.
La fel ca si seria Vampirii din Morganville a lui Rachel Caine, fiecare volum pare sa fie din ce in ce mai bun ;)

COMANDA CARTEA AICI


Comentarii