Mini-recenzie Ill Wind (Weather Warden vol. 1) de Rachel Caine

Joanne Baldwin este un Paznic al Vremii. Paznicii au datoria de a apara pamantul de dezastrele cauzate de Mama Natura. Unii controleaza apa, altii pamantul, unii focul, iar Joanne vremea. Aceasta, insa, este pe fuga din cauza unei acuzatii grave: omucidere. Joanne este in cautarea prietenului ei vechi, pe nume Lewis, care la randul sau este pe fuga deoarece a furat trei sticle cu Djinni. Djinnii sunt niste creaturi cu infatisare umana, pastrate in sticlute, pe care Paznicii le pot revendica. Cu ajutorul acestora, puterile Paznicilor pot fi tinute in frau mai usor. Djinnii trebuie, de asemenea, sa faca orice le spune cel care i-a revendicat. Iar Joanne are disperata nevoie de un Djinn, deoarece Semnul Demonului "rupe bucati" din ea in fiecare zi, si acum doar un Djinn o mai poate salva.

In cine se poate increde Joanne in aceasta cursa disperata in cautarea unui Djinn care sa o salveze? Cu cei din Consiliu pe urma ei, va reusi aceasta sa-l intalneasca pe Lewis inainte de a fi prea tarziu? Acuzatii false, tradare si "prieteni" care fac mai mult rau decat bine, toate acestea in primul volum al seriei Weather Warden.



Parerea Mea

Mama, un prim volum al seriei care a fost spectaculos. Pot spune deja ca am o noua serie favorita. Stiam ca Rachel Caine nu o sa ma dezamageasca. Atat Vampirii din Morganville cat si aceasta serie, care nu pot sa spun ca este tocmai noua, merita toata atentia noastra. Poate cam multi termeni geografici, meteorologici care te-ar putea irita putintel, insa avand in considerare tema seriei, este de inteles. Joanne este o tipa data naibii, cu mult sex-appeal, insa care poarta o carapace, o masca sub care se ascunde o tanara femeie fragila. Desi incearca sa fie cat mai puternica, uneori nu-i prea reuseste. Ranita inca de trecutul care nu-i poate da pace o clipita, Joanne trebuie sa invete in cine sa aiba incredere si in cine nu. Si ce poveste urban-fantasy, young-adult ar fi daca nu ar aparea si dragostea in aceasta aventura? Nu pot sa spun decat ca sunt foarte interesat sa citesc si urmatoarele volume, cat despre aparitia seriei si pe meleagurile noastre... mi-ar placea, dar nu cred ca este posibil, cel putin nu in viitorul apropiat.


Joanne Baldwin


Comentarii