Recenzie Solomon vs. Lord de Paul Levine


           Steve Solomon este un avocat al apararii care nu da doi bani pe legi si respecta doar propriile lui reguli. Victoria Lord lucreaza pentru un procuror, este absolventa a Universitatii Yale si tot ce face trebuie sa fie in conformitate cu regulile, legile si etica profesionala. Cand cei doi se intalnesc intr-un proces, este limpede ca vor iesi scantei, pentru ca cei doi nu se suporta si chiar ajung inchisi pentru obstructionarea justitiei.
           In urma acestui lucru, Victoria pierde procesul cu pricina si este concediata. Solomon ii propune sa lucreze impreuna dar ea nici nu vrea sa auda acest lucru. Ea decide sa lucreze pe cont propriu si stie si care va fi primul ei caz: uciderea lui Charles Barksdale- un magnat in domeniul constructiilor. Suspecta in acest caz e chiar sotia victima, Katrina care ar putea fi vinovata de omor prin impruudenta, deoarece barbatul s-a sugrumat in timpul unei partide de sex mai neconventionala. Dar Solomon tanjeste si el dupa acest caz pentru ca stie ca acesta va fi cel mai mare proces din cariera lui, procesul care va tine prima pagina a ziarelor, procesul datorita caruia el va deveni cunoscut, iar cariera lui va lua avant.
            Datorita unui siretlic, Solomon pune mana pe caz, desi Victoria primise cazul deja, iar cei doi sunt fortati sa lucreze impreuna pentru a dovedi nevinovatia clientei lor. Desi cei doi nu se suporta si ar fi gata sa isi scoata ochii unul celuilalt, se vor cunoaste mai bine, pentru ca Lord descopera la Solomon o trasatura pe care nu o cunostea: aceea de unchi iubitor al unui copil genial dar autist, capabil sa faca orice e nevoie pentru a-i fi bine copilului, iar lui Solomon i se aprind calcaiele tot mai mult dupa Victoria, dar e constient ca nu trebuie sa ii spuna acest lucru deoarece ea este logodita.
            Vor reusi cei doi sa dovedeasca nevinovatia clientei lor? Vor reusi sa se inteleaga si sa lucreze impreuna in ciuda diferentelor dintre ei? Vor rezolva misterul inainte sa ajunga la faliment sau sa fie exclusi din Barou? Va reusi Solomon sa castige custodia lui Bobby,nepotul lui? Va invata Lord ca uneori regulil sunt facute pentru a fi incalcate?
Fragmente:
"Solomon este genul acela de barbat peste care dai in baruri si sali de forta, care este atat de prost incat are impresia ca este spiritual si fermecator."

"Sa le ia dracu' de reguli. Era momentul ca Victoria Lord sa primeasca o lectie bine meritata. O sa taie in carne vie, o sa parjoleasca tot in calea lui, o sa o faca una cu pamantul. Dupa ce ii va da el o lectie, Victoria n-o sa mai calce niciodata in Palatul de Justitie. Dintr-odata un alt gand isi facu loc in mintea lui, iar Steve avu revelatia unui adevar uimitor. Se comporta ca un avocat zelos sau mai degraba ca un barbat gelos?"
"Ce mai, era un gentleman perfect. Un gentleman perfect - mai precis un hot ordinar care te ameteste cu pasari exotice si iti vrajeste clientii ca sa ti-i fure. Tocmai cand incepuse sa aiba o parere mai buna despre el si sa lase garda jos, el o injunghiase miseleste."
"Katrina este clienta noastra si se bazeaza pe noi in orice lucru pe care-l face. Daca o suta de oameni o vad impuscand un om in mijlocul strazii la ora de varf, din punctul meu de vedere sunt toti mincinosi, miopi sau nebuni. Daca poligraful o ia razna atunci cand ea declara ca l-a iubit pe Charlie, inseamna ca era stricat. Daca medicii legisti spun ca e vinovata, sunt mitomani sau incompetenti. Este clienta noastra, ceea ce inseamna ca a fost acuzata pe nedrept, o victima inocenta a unui sistem defect si stramb. Din punctul ei de vedere, cheia puscariei se afla in mainile noastre, si este de datoria noastra sa ii deschidem usa si sa o eliberam."
Parerea mea:
Ma gandeam eu ca e o carte buna, dar nu ma asteptam sa dau peste o carte exceptionala, care nu duce lipsa de nimic: are umor, dragoste, replici acide, tachinare, procese, crima. Singurul lucru care ma enerveaza este ca aceasta e primul volum dintr-o serie de patru, iar la noi au aparut doar volumele 1 si 3. Solomon si Lord sunt doua personaje extraordinare care formeaza o pereche incendiara si pun bazele unei povesti care va va ajunge la suflet. La fel ca Philip Margolin, pot spune si eu ca e una din cele mai bune carti pe care le-am citit.

Opinii editoriale:
"Un thriller juridic, o comedie excelenta, o fermecatoare poveste de dragoste. Intr-un cuvant, una din cele mai bune carti pe care le-am citit."  -Philip Margolin

"Un thriller scris cu mare arta."   - Larry King



Comanda cartea AICI


Comentarii

  1. Mie mi s-a parut o porcarie! Nici politista, nici psihologica.
    Nici cal, nici magar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie tocmai aceasta imbinare de stiluri si genuri mi-a placut.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!