Recenzie Febra Neagra (MacKayla Lane vol. 1) de Karen Marie Moning

Lumea tinerei MacKayla Lane este date peste cap dupa ce aceasta primeste un telefon straniu de la sora ei, Alina, care se afla in pericol. Nu mult timp trece pana cand Alina este gasita moarta intr-o straduta laturalnica din Dublin. Iar Mac se hotaraste sa plece la Dublin pentru niste raspunsuri in ceea ce priveste moartea surorii ei. Aceasta il intalneste pe Jericho Barrons, un tip misterios si viril, intr-o librarie din Dublin. Dupa ce intr-o seara este atacata de o creatura ciudata, Jericho o salveaza si ii povesteste lui Mac lumea periculoasa in care traiesc. Ii spune ca Irlanda e imbacsita de Fae, niste creaturi care fac parte din doua caste: Seelie - zane apartinand curtii Luminii si Unseelie - zane apartinand curtii Intunericului. Iar insasi Mac este o sidhe-seer, adica ii poate vedea pe cei Fae. Insa cei sidhe-seer nu sunt vazuti cu ochi prea buni, astfel ajungand sa fie urmariti de catre Vanatorii Regali care doresc sa-i nimiceasca.
Acum, este MacKayla dispusa sa-si riste propria viata pentru a afla ce s-a intamplat cu sora ei? Poate avea incredere in Jericho Barrons? Sau va fi doar un pion in aceasta lupta in care cei Unseelie vor sa puna stapanire pe tot?

Parerea Mea

Mai, nu a fost o carte rea, dar nici extraordinar de stralucita. Astfel pot sa-i dau decat 4 stele, cu indulgenta. Cartea in sine ne arata cam cat de departe poate merge cineva pentru a-si proteja familia. Insa exista cateva lucruri care pe mine ma nelamuresc. De exemplu: Dupa ce afli ca fiica ta a murit la mii de kilometrii departare, care parinte si-ar lasa si cealalta fiica sa mearga tot acolo pentru a investiga pe cont propriu? Nu zic ca Mac este o fetita, ca doar are 22 de ani, ce naiba... dar totusi, e putin cam trasa de par situatia. Al doilea lucru pe care-l gasesc ciudat este ca toata actiunea se axeaza mai mult pe gasirea cartii Sinsar Dubh, carte care contine cea mai puternica vraja. (Care l-ar putea distruge pe regele Unseelie: Monseniorul). Si nu pe deslusirea misterului mortii Alinei. Mai pe tot parcursul cartii te gandesti daca Jericho Barrons este de incredere sau nu, iar raspunsul nu vine decat la sfarsitul acesteia. Ultimul lucru mai deplasat este politia, care este practic inutila. Pe langa ca nu au gasit cel mai important detaliu, care o conduce pe Mac la descoperirea ucigasului surorii ei, mai este si ipocrita. In fine... Mai multe semne de intrebare ti s-au pus dupa ce ai terminat cartea, iar raspunsurile presupun ca le vom intalni in urmatoarele volume.


Fragmente

"Cred ca mi se taiase rasuflarea. Daca v-as spune ca era frumos ca o vedeta de la Hollywood, ar fi o nedreptate fata de el. Ca era superb, ar insemna sa il desconsider. Ca numai ingerii mai fusesera binecuvantati de Dumnezeu cu asemenea chipuri, ar fi insuficient. Cu parul sau lung si blond, ochii ce pareau argintii, si pielea aurie, barbatul era de o frumusete orbitoare. M-a strabatut un fior prin tot corpul. Iar in minte mi-a incoltit cel mai straniu gand: Nu era om."

"Toata viata, pana in acel moment, fusesem invelita intr-o patura protectoare, impletita din unchi si matusi, brodata din veri de toate gradele, cusuta din bunici si strabunici.
Acea patura tocmai imi alunecase de pe umeri. Ma simteam infrigurata, singura si ratacita."

"Eram naucita. Inainte, stiam sa merg. Acum, nu faceam altceva decat sa ma tarasc. Si cine poate spune cat timp va dura pana cand ma voi ridica in genunchi si imi voi regasi echilibrul? Banuiam totusi, ca atunci cand se va intampla, nu voi mai merge niciodata la fel."

COMANDA CARTEA AICI

Multe multumiri catre Libris, cea mai de incredere librarie online, pentru ca mi-a oferit aceasta carte.


Comentarii