Recenzie Sfaramatorul de inimi de Julie Garwood (Buchanan - Renard #1)


              Preotul Thomas Madden spovedeste un barbat care ii cere sa ii dea dezlegarea pacatelor, marturiseste ca este un criminal si ca nu regreta ceea ce a facut. Acesta s-a autointitulat Sfaramatorul de Inimi si ii recomanda lui Thomas sa apeleze la bunul lui prieten- Nick, deoarece are de gand sa o ucida pe Laurent- nimeni alta decat sora preotului.
            Nicholas Buchanan este un agent FBI, parte a departamentului care se ocupa de copii pierduti si regasiti. Ultimul caz in care a fost implicat agentul, si-a lasat amprenta asupra lui si ii este recomandata o vacanta. Dar cand prietenul sau din copilarie- Thomas il suna disperat, agentul abandoneaza gandurile de vacanta, si merge sa-si ajute prietenul. Afla de existenta Sfaramatorului de inimi, care pentru a fi sigur ca preotul va alerta autoritatile, a lasat si o caseta in care era inregistrata spovedania.
            Laurent vroia sa-si deschide o afacere, dar era ingrijorata deoarece fratele ei nu i-a mai dat nici o veste despre starea lui de sanatate, asa ca ii face o vizita. Ea intalneste un barbat frumos, inalt si puternic si afla ca acesta e de fapt prietenul din copilarie a lui Thomas, dar trecusera multi ani de cand nu s-au mai vazut. Preotul e foarte ingrijorat pentru sora lui si ii spune ca se afla in pericol. Nick este insarcinat cu supravegherea ei si o avertizeaza pe Laurent ca va fi langa 24 de ore pe zi.
          Alti agenti FBI ajung in micul orasel pentru a ajuta la prinderea Sfaramatorului de inimi, printre care si Noah- un prieten si coleg vechi a lui Nick care il va supraveghea pe Thomas.
Este pus la cale un plan- un plan menit sa-l scoata din minti pe criminal si sa-l determine sa iasa din ascunzatoare pentru a-i face rau lui Laurent. Ce se va intampla in continuare si cum va reactiona criminalul? Va putea Nick sa o protejeze pe Laurent? Va putea sa reziste atractiei pe care o simte pentru ea?
Fragmente:
"Fantezia a preluat controlul asupra lui. Nu se mai poate opri. Pentru el e un joc de-a soarelecele si pisica, in care tu esti soarecele. Ii place vanaoarea. Cu cat e mai mare provocarea, cu atat e mai distractiv pentru el. Jocul nu se va sfarsi pana nu ii vei implora mila."
 "Semnatura asasinului este denumita in psihologie cartea lui de vizita. Isi poate schimba metodele folosite, ca si locul, timpul si modul cum actioneaza, dar nu-si va schimba niciodata semnatura."
 "O relatie intre ei era imposibila. N-ar fi functionat niciodata si ea ar fi sfarsit prin a-l uri. Ea voia ceea ce nu a avut niciodata, familie si copii, o multime de copii, iar el nu voia nimic din toate astea."
 "Cand m-ai sarutat, am crezut ca va fi ceva nostim, dar senzatia pe care am incercat-o m-a facut sa-mi doresc sa nu te mai opresti. N-am mai simtit asa ceva niciodata inainte."
Parerea mea:
Va marturisesc ca e prima carte semnata Julie Garwood pe care o citesc si sunt impresionata. A avut tot ce ii trebuie: mister, crime, agenti FBI sub acoperire, suspans si romantism. Pe parcursul cartii, ma tot intrebam cat vor mai rezista Nick si Laurent atractiei dintre ei, o atractie care a fost clara de la inceput. Am savurat dialogurile spumoase dintre ei, grija lui Thomas pentru sora sa si replicile glumete a lui Noah. O carte foarte frumoasa, care nu te lasa sa te plictisesti.
Date despre carte:
Titlu original: Heartbreaker - 2000
Aparitie in Romania: Miron
Traducere: Lucia Ostafi-iliescu

Nr. de pagini: 511
Seria din care face parte:Buchanan- Renard:
                                     1. Sfaramatorul de inimi
                                     2. Crima din dragoste
                                     3. Dorinte intunecate
                                     4. Lista crimei
                                     5. Dragoste ascunsa
                                     6. Dansul umbrei
                                     7. Foc si gheata
                                     8. Flacarile iubirii
                                     9. Barbatul ideal
                                    10. Vorbe dulci (in curand)
                                    11. Mostenire cu obligatii (in curand)
                                    12. Fast track

Comanda cartea AICI

Comentarii

  1. Sunt putin ametita din cauza ca apar prea multe personaje. Probabil daca as citi, as recunoaste fiecare personaj :D Asta pare o carte pe gustul meu, si sper sa ajung si eu sa o citesc <3 Multumesc pentru recomandare ;;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare volum din serie prezinta povestea altor personaje si nu ai de ce sa te incurci. Daca incepi cu primul volum si le citesti in ordine, eu cred ca o sa le intelegi. Cu mult drag, Cindy.

      Ștergere
  2. Este preferata mea din serie, si sunt de acord cu tine, cartea are mister, actiune si m-a tinut cu sufletul la gura pana la final. Prefer cartile contemporane ale autoarei, cele historical nu sunt pe placul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem pe aceeasi lungime de unda. Si eu prefer cartile contemporane. N-as putea spune deocamdata care e cea mai frumoasa din serie, dar cand o sa le citesc pe toate, o sa-mi formez o parere. Multumesc. Cindy

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. De ce? E printre cele mai frumoase din serie. Mie mi-a placut.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!