Recenzie Lista crimei de Julie Garwood (Buchanan - Renard #4)


                Regan Hamilton Madison este convinsa de prietenele ei din copilarie- Sophie si Cordie ca un criminal periculos este in libertate si ca este de datoria lor sa-i dezvaluie adevarata fata. Presupusul criminal este Lawrence Shields- un doctor in psihologie, care "isi foloseste inaltele acreditari ca sa jumuleasca femei bogate, dar singure si vulnerabile". Fiica unei victime a acestui doctor, a gasit jurnalul mamei, dar Politia nu pare interesata de acest aspect. Regan este trimisa la detectivul care se ocupa de caz, dar nu reuseste sa obtina mare lucru.
                Cele trei prietene decid sa participe la un seminar al faimosului doctor, pentru a afla mai multe despre el. Acolo, participantii sunt rugati sa faca o lista cu persoane pe care nu le suporta, care ar trebui sa moara, iar apoi sa arunce hartia in foc. Regan scrie o lista in gluma, numindu-i pe detectivul care trebuia sa se ocupe de caz, pe doctorul Shields si "gorilele" lui si o vanzatoare care s-a purtat urat. Nu mai apuca sa arda hartia, si uita de ea. Cand merge dupa masina, este atacata de un barbat necunoscut care pune mana pe telefonul ei, dar si pe lista crimelor.
                Detectivul este gasit mort, iar Regan primeste fotografia lui. Apoi primeste si lista crimelor sale. Cativa detectivi sunt chemati pentru a se ocupa de caz, iar Alec Buchanan- este pedepsit pentru ca vrea sa-si dea demisia si sa lucreze pentru FBI, fiind nevoit sa fie bodyguardul lui Regan.
Cine va fi urmatoarea victima? Cine este criminalul si de ce demoni este bantuit? Ce se intampla intre Regan si Alec? Va reusi detectivul sa o protejeze pe Regan?
Fragmente:
"Detectivul Buchanan intra in cabinet, aratand la fel de sleampat si sexy cum si-l amintea, se rezema de marginea biroului si o anunta calm ca avea sa fie bodyguardul ei in urmatoarele 3 saptamani."
"Stia sa-si ascunda bine reactiile. Era prea zguduita ca sa-i pese ce credea despre ea detectivul Buchanan. Se temea si era ingrijorata si nu-i placea deloc sa se simta astfel,"
"Detectivul Buchanan era un om foarte interesant- si contradictoriu. Arata cam dezordonat, cu cravata stramba, sacoul sifonat si obrazul care avea mare nevoie de un barbierit, dar avea niste maniere impecabile, se vedea clar ca era educat si avea simtul umorului."
Parerea mea:
Ideea de baza a cartii mi se pare foarte interesanta, dar traducatorul a folosit cateva cuvinte pe care nu vreau sa le repet. Personajele principale au fost in regula, a existat atractie, desi nu ar fi recunoscut pentru nimic in lume. Alec a fost foarte protector, si-a luat in serios rolul si nu o scapa din ochi pe Regan. Verifica orice om era in preajma ei, indiferent ca era vorba de fratii ei sau de paznici. Iar Regan e o femeie buna, blanda, care face munca de caritate. Deci, daca puteti trece peste traducere, cartea e frumoasa.
Date despre carte:
Titlul original- Murder List- 2004
Aparitia in Romania- Editura Miron
Traducere: Mihnea Columbeanu
Nr. pagini: 511
Seria din care face parte: Buchanan-Renard:
                                     1. Sfaramatorul de inimi
                                     2. Crima din dragoste
                                     3. Dorinte intunecate
                                     4. Lista crimei
                                     5. Dragoste ascunsa
                                     6. Dansul umbrei
                                     7. Foc si gheata
                                     8. Flacarile iubirii
                                     9. Barbatul ideal
                                    10. Vorbe dulci
                                    11. Mostenire cu obligatii
                                    12. Fast track

Comentarii