Recenzie Dansul Umbrei de Julie Garwood (Buchanan- Renard #6)

          
           
           Cartea incepe cu o nunta, nunta intre Dylan Buchanan si Kate Mackenna (protagonistii volumului anterior). Jordan este rugata de Kate sa aiba grija de sora ei si prin intermediul acesteia il cunoaste pe un profesor de istorie cam ciudat. Acesta pretinde ca intre cele doua familii- Buchanan si Mackenna exista un razboi de secole, si ca, din experienta lui, Buchananii sunt responsabili pentru tot. Jordan este contrariata de spusele profesorului si deoarece Noah Clayborne ii spune ca nu face nimic palpitant, ea decide sa ii demonstreze contrariul. Astfel, Jordan ajunge in Serenity- Texas, unde urmeaza sa se intalneasca cu profesorul pentru ca acesta sa-i inmaneze cercetarile sale.
           In acest mic oras linistit, lucrurile scapa de sub control. Masina lui Jordan se strica, iar cand este reparata, ea descopera in portbagaj cadavrul profesorului. Jordan are putin timp la dispozitie pentru a reactiona si isi suna fratele- pe Nick, insa ii raspunde Noah caruia ii spune ce s-a intamplat. Imediat dupa, ajunge politia, iar Jordan este lovita de fratele serifului si arestata. De partea celor doi se afla si sefa politiei- Maggie, o femeie care nu are habar de legi si de cum sa cerceteze o crima. Nick si Noah ajung si ei in Texas unde sunt revoltati de incompetenta politiei, si o scot pe Jordan din arest.
          Jordan este nevoita sa ramana in oras alaturi de Noah, dar lucrurile sunt departe de a se rezolva, pentru ca un alt cadavru apare in portbagajul masinii lui Jordan. Se pare ca cineva incearca sa o tina in oras, dar cine si cu ce motiv? Cum se va intelege Jordan cu Noah? Cati oameni vor mai muri pana se va afla adevarul?
Fragmente:
"Era hotarata sa sondeze cateva fapte, pentru a-i dovedi ca greseste. Buchananii erau toti salbatici? Ce fel de profesor de istorie ar face o asemenea afirmatie? Cat de credibil era? Dar era cu adevarat profesor de istorie? In mod categoric, va incepe niste investigatii."
"Rationamentul acesta n-o ducea nicaieri. Nu avea suficiente informatii pentru a-si intocmi apararea... si nici un alibi. Nu stia nici macar cum fusese ucis profesorul."
"De ce ii era lui necaz? Nu era genul gelos. Jordan era o prietena buna, atata tot. Asa ca de ce se simtea nelinistit in prezenta ei? Cum ar fii putut sa explice ceea ce nu intelegea? Doar un lucru stia: nu-i placea cand un barbat se apropia de ea."
"Oare cat timp se va simti atat de mizerabil? Pentru ca niciodata nu iubise pe cineva in felul in care il iubea pe Noah, n-avea idee cat timp ii va trebui. Spera ca prima faza dupa ce a dat peste el, sa fie mila fata de ea insasi, deoarece acuma se legana in auto-compatimire."
Parerea mea:
Sunt dezamagita de cartea asta, desi ma asteptam sa fie foarte buna, poate cea mai buna din serie. De ce va spun asta? Datorita personajelor. Jordan e o femeie puternica, foarte inteligenta, care a trecut printr-o grea incercare: va spuneam in Dragoste ascunsa ca isi gasise un nodul la san. Pe Noah l-am cunoscut inca din primul volum, este prietenul familiei Buchanan, un agent FBI priceput. Dar lucrurile nu au decurs cum ma asteptam, romantismul a fost cam putin, unele scene trase de par, foarte multe personaje...
In fine, cartea a fost... draguta si cam atat.
Date despre carte:
Titlul original: Shadow dance- 2006
Aparitia in Romania: Editura Miron
Traducere: Lucia Ostafi Iliescu
Nr de pagini: 462
Seria din care face parte: Buchanan- Renard:
                                      1. Sfaramatorul de inimi
                                      2. Crima din dragoste
                                      3. Dorinte intunecate
                                      4. Lista crimei
                                      5. Dragoste ascunsa
                                      6. Dansul umbrei
                                      7. Foc si gheata
                                      8. Flacarile iubirii
                                      9. Barbatul ideal
                                     10. Vorbe dulci
                                     11. Mostenire cu obligatii
                                     12. Fast track
Comanda cartea AICI


Comentarii