Crinul auriu (Legaturi de sange vol. 2) de Richelle Mead

Sydney este o alchimistă dintr-un grup de oameni care se ocupă cu magia și care asigură puntea dintre lumile oamenilor și vampirilor. Ei protejează secretele vampirilor - și viețile omenești.
Lui Sydney i-ar plăcea să meargă la facultate, dar în schimb, a fost trimisă să se ascundă într-o școală internat elegantă din Palm Springs, California, însărcinată cu misiunea de a proteja printesa Moroi Jill Dragomir de asasinii care vor să pornească un război civil.  Sydney este acum lăudată pentru loialitatea și ascultarea ei, și devine modelul unui Alchimist exemplar.
Dar pe măsură ce se apropie de Jill, Eddie, și mai ales de Adrian, ea pune la îndoială convingerile sale seculare de alchimist, ideea ei de familie, și sensul a ceea ce înseamnă să aparțină cu adevărat cuiva. Lumea ei devine și mai complicată atunci când experimentele magice arată că Sydney poate detine cheia pentru a preveni transformarea in strigoi- cei mai aprigi vampiri, cei care nu mor. Dar e teama ei de a fi speciala, magică, puternică cea care o sperie mai mult decât orice. La fel de descurajatoare este noua ei poveste de dragoste cu Brayden, un tip drăguț, inteligent care pare a fi o pereche bună ea. Cu toate acestea, la fel de perfect cum pare el, Sydney se trezește atrasă de altcineva, cineva interzis pentru ea.
Când un secret șocant amenință să rupă lumea vampirilor in două, loialitatea lui Sydney e testată brusc mai mult decât oricând. Ea se întreabă cum ar trebui să găsească un echilibru între principiile și dogmele care i-au fost predate si ce ii spun acum instinctele.

În cine să aibă încredere, în alchimiști- sau în inima ei?

Comentarii