Recenzie Cioburi de stele (Constelatii vol. 1) de Amie Kaufman & Meagan Spooner


In timpul unui eveniment social pe nava Icarus, care calatoreste in hiperspatiu, se produce o defectiune, iar nava se prabuseste. Lilac LaRoux impreuna cu comandantul Tarver Merendsen se trezesc impreuna intr-o statie de evacuare, care insa pare defecta. Cu ajutorul cunostintelor tehnologice ale lui Lilac, capsula este lansata, iar Lilac si Tarver aterizeaza pe o planeta straina, fiind socati la vederea prabusirii si distrugerii navei Icarus. Cei doi tineri trebuie sa supravietuiasca cu putinele resurse pe care le au  pe planeta straina in curs de terraformare. Dar toate sperantele le sunt naruite cand ajung la Icarus si descopera ca totul este distrus si nu este nici o urma de supravietuire. Ce te mai faci cand incepi sa auzi niste creaturi ciudate care incearca sa comunice cu tine, insa nu stiu cum?

Parerea mea/ Detalii

O aventură fantastică plină de întâmplări care te tin in suspans, presărată putin umor si romantism cat incape.
Sincer, mi-au placut mai mult de Tarver si Lilac cand nu s-au angajat intr-o relatie sentimentala, cand doar se intepau unul pe altul, abia suportandu-se. Insa situatia in care au fost pusi i-au facut sa se apropie mai mult unul de altul, sa depinda unul de altul si inevitabil, au inceput sa se placa reciproc. La inceput lui Tarver ii place mult de Lilac si o atrage si mai mult fizic, insa dupa aterizarea fortata cu capsula de salvare, incepe sa o cunoasca mai bine (si noi la fel) si o considera o fetita razgaiata, rasfatata si enervanta care devina tinta unor glume in propria lui minte. Dar toate acestea se schimba pe parcurs. A fost putin iritant faptul ca Lilac se tot plangea incontinuu la inceput. Inteleg ca Lilac este o fata bogata, mostenitoarea LaRoux, dar mama cat se plange... ea e un amalgam de contradictii: ba se apropie de Tarver si incepe sa-i placa (mai ales dupa ce afla cateva detalii despre viata lui personala), ba il respinge si se comporta ca o fatuca rasfatata. Mai bine sa zica mersi ca nu a nimerit cine stie cu cine, caci Tarver se comporta foarte civilizat cu ea si cu multa rabdare. Ba odata zice ca ii pare rau pentru ca nu e buna de nimic, ba demonstreaza ca se pricepe la tehnologie ca nimeni altcineva. In rest, toate bune si frumoase. Fiintele soptitoare nu sunt niste fiinte propriu-zise, ci niste entitati cam ciudate despre care vom afla mai mult mai spre finalul cartii. Este destul de lejer de citit, desi are 479 de pagini... Daca v-a placut cartea, cu siguranta o sa va placa serialul The 100. ;)



Fragmente

"Nu-mi vine sa cred, dar am aterizat. Deocamdata habar n-am de unde, dar important este ca traiesc. Sau poate ca am murit si am ajuns in iad, unde sunt nevoit sa stau intr-o capsula cu domnisoara Lilac LaRoux."

"E naufragiata pe o planeta necunoscuta, are un ochi vanat si tocmai a vomitat in compartimentul de sub scaun, dar ea tot nu se poate abtine sa nu-si dea aere."

"Ma intreb de cat timp traia cu convingerea ca nu va veni niciun ajutor. E clar ca de cand am ajuns la Icarus, singurul lui obiectiv este supravietuirea, nu salvarea."


Piesa asociata: Bastille - Icarus


Nota:
4/5




Comentarii