Recenzie Tronul de clestar (Tronul de clestar vol. 1) de Sarah J. Maas


Din cauza imprejurarilor, Celaena Sardothien devine o asasina, insa este inchisa intr-o mina si pusa sa munceasca. Aceasta este adusa la castelul din Endovier, din ordinul regelui, alaturi de alti infractori. Acestia urmeaza sa participe la o competitie care va avea un singur castigator, acela urmand sa fie desemnat asasinul curtii regale. Insa nebanuite sunt caile Domnului si ale inimii, caci Celaena pare sa aiba deja doi pretendenti la inima ei de asasina. Pe langa prietenii facuti (infractorul Nox si printesa Nehemia din Eyllwe), Celaena isi face si niste dusmani aprigi, printre care bruta de Cain, care ar nimici-o doar din cateva priviri, acolitii acestuia, dar si o pretendenta la inima Printului Dorian. La scurt timp dupa inceperea competitiei, incep si crimele. Corpurile fara viata ale celor care urmau sa participe la competitie sunt gasite alaturi de niste semne ciudate. Va reusi Celaena sa castige competitia si sa devina asasinul curtii regale? Cine va reusi sa-i castige in cele din urma inima? Oare este in deplina siguranta la castel printre toti acei infractori care ar face orice sa o dea la o parte din drumul lor?





Parerea mea / Detalii
  • Cred ca am o noua serie favorita. Nu credeam niciodata ca o sa-mi placa atat de mult, avand in vedere multitudinea de nume noi cu care nu eram obisnuit (atat ale personajelor, cat si a locurilor fictive). Sincer sa fiu, nici nu stiam la ce sa ma astept, dar odata inceputa, nu am mai putut-o lasa din mana.
  • Avem de-a face cu o eroina cu alura si statut de personaj negativ de care va veti indragosti cu siguranta. Eu am facut-o! :)) Aceasta a invatat sa fie puternica si sa se descurce singura in situatii limita inca de mica, astfel dobandindu-si statutul de Asasin al Adarlanului. Pe langa aceasta mai facem cunostinta si doi tipi carismatici, pretendenti la inima de gheata a acesteia.
  • Nu pot sa spun ca ma incanta ideea unui alt triunghi amoros, insa nici nu-mi displace. Fie ca vrem sau nu, avem de-a face cu unul, acesta fiind: Capitanul Garzii Chaol - Asasina Celaena - Printul Dorian. De obicei eu sustin acea persoana din triunghi care este defavorizata. Sper sa nu fie si acesta un caz asemanator, deoarece ma aflu in "Echipa Chaol". Deocamdata Celaena nu s-a pronuntat si nu a ales inca. Are timp, stati linistiti.
  • Ce modalitate mai buna de a-ti face prieteni decat schimbul de carti? Asa se intareste putin legatura dintre Printul Dorian si asasina noastra indragita Celaena. Insa nici Chaol nu se lasa mai prejos, oferindu-i mici atentii si fiind mai mult prezent in viata Celaenei decat Dorian. Dar hai sa-i gasim o scuza acestuia din urma si sa punem totul pe seama indatoririlor care vin odata cu titlul de Print.
  • O carte minunata pe care o recomand din toata inima tuturor care se gandesc daca sa o citeasca sau nu. Nu mai cugetati! Cititi-o! Merita pe deplin. Desigur, daca mi-a placut mie, asta nu inseamna ca o sa va placa si voua. Eu abia astept sa citesc volumul al doilea al seriei: Diamantul de la miezul noptii! :)

Fragmente

"Va castiga si il va servi pe rege, apoi va disparea in neant si nu se va mai gandi la castele sau regi, sau asasini. Nu isi dorea sa domneasca din nou peste acest oras. Magia era moarta, Fae fusesera alungati sau executati, iar ea nu va mai avea niciodata nimic de-a face cu inaltarea si declinul vreunui regat. Nu avea un destin. Nu mai avea."

"El permitea barierelor sa se topeasca. Datorita rasului ei sincer, pentru ca o gasise intr-o dupa-amiaza dormind cu fata pe o carte deschisa, pentru ca el stia ca ea putea castiga. Era o criminala - un expert in arta asasinatelor, o regina a lumii  de dincolo - si totusi... totusi era doar o fata, trimisa la saptesprezece ani in Endovier."


Comanda cartea AICI


NOTA: 5/5



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!