Recenzie Private Agentia de investigatii de James Patterson si Maxine Paetro


           Jack Morgan a primit Agentia Private de la tatal sau, precum si o suma de bani pentru a o pune pe picioare. Tatal sau era la inchisoare si a fost ucis la o saptamana dupa vizita lui Jack.  5 ani mai tarziu, Agentia de Investigatii Private este o firma de succes, cu birouri in toata lumea. Agentia ofera servicii de calitate, discretie maxima, eficienta dovedita de oameni importanti care ii trec zilnic pragul.
          Jack a luptat in Afganistan, iar reactile lui -atunci cand aeronava in care se afla el si ceilalti soldati a fost lovita- l-au facut un erou. A fost la un pas de moarte, dar Rick Del Rio l-a resuscitat. Cei doi au devenit prieteni, iar acum Del Rio lucreaza la Private. Razboiul si-a lasat amprenta asupra lui Jack, noptile lui sunt pline de cosmaruri. In plus Jack primeste zilnic telefoane de amenintare, iar interlocutorul ii spune un singur lucru: "Esti mort!".
          Justine Smith este "psihiatru de meserie, psiholog criminalist si numarul doi in agentia Private", dar este si fosta iubita a lui Jack. Ea se ocupa, in principal, de cazul Scolarita- un caz nerezolvat, care dureaza de 2 ani, in care fete tinere sunt ucise cu sange rece. Deoarece modul folosit in ucidere este foarte diferit, nici Politia nu stie cate victime sunt de fapt.
          Jack este sunat de cel mai bun prieten a lui- Andy, care ii cere ajutorul. Sotia acestuia a fost ucisa. Lui Jack nu-i vine sa creada, chiar el le-a facut cunostinta celor doi. Jack stie ca, de obicei, in astfel de cazuri, Politia isi indreapta privirea spre sot, asa ca face din acest caz unul prioritar in care ii implica pe toti agentii.
          Apoi unchiul lui Jack ii cere acestuia ajutorul intr-un caz care ar putea rasturna Fotbalul American- blaturile din Liga Nationala.
Jack are un frate geaman, care se ocupa de Private Security, dar cu care nu se intelege. Cei doi par a fi intr-o continua competitie, iar necazurile dintre cei au fost provocate de tatal lor.
Va reusi Jack sa afle ce s-a intamplat cu sotia lui Andy? Ce se va intampla in cazul Scolarita? Va fi acesta solutionat? Va putea Jack sa stea departe de afacerile murdare ale Mafiei sau drumurile lor se vor intersecta? Va reusi sa-si tina ascunsa relatia amoroasa pe care o are cu asistenta lui? Va putea dezlega itele incurcate ale blatului din fotbal?
Fragmente:
"Vreau ca Private sa fie tinuta minte drept cea mai buna agentie. Tu esti un baiat destept, chipes si unde mai pui ca esti si-un afurisit de erou de razboi. Fa ca Private sa prinda din nou viata. Fa-o pentru mine si, mai important, fa-o pentru tine."
"M-am gandit la fratele meu, mai mare decat mine cu doar 3 minute, atat de asemanator cu tata ca il antipatizam tocmai pentru asta. Tommy era, fara nicio indoiala, la fel de narcisist cum fusese tata, la fel de arogant si se simtea la fel de indreptatit sa faca numai ceea ce voia. Nu cred insa ca fusese intotdeauna asa."
"Ea a inchis ochii, iar eu m-am simtit coplesit de rusine. Vina si rusine. Tineam la Colleen, dar ea tinea si mai mult la mine. Fusese egoist din partea mea sa raman cu ea atata vreme, desi amandoi stiam ca ajunseseram mult prea departe. O ranisem pe aceasta femeie- si ea se ranise pe sine. Ce lucru ingrozitor!"
"Te-am intrebat daca tu erai cel care ma suna si ai mintit. Te-am considerat nevinovat, iar tu m-ai tradat. Nu voi mai avea niciodata incredere in tine. Si apropo, nu sunt mort. Nici vorba. Nicidecum. Nu inca."
Parerea mea:
De cand am vazut ca o sa apara cartea, mi-am dorit sa o citesc. James Patterson e genial si stiam ca nu ma va dezamagi. Nu m-am inselat!
Cartea se citeste foarte repede si asta se datoreaza capitolelor scurte. Te apuci sa citesti, iar cand te opresti, te intrebi cum au trecut asa repede 40-50 de capitole. In plus actiunea nu prea iti permite sa te opresti, tot timpul se intampla ceva, se descopera ceva si nu mai poti sa lasi cartea din mana.
Mi-a placut ca m-am plictisit nicio clipa, are tot ce ii trebuie: suspans, actiune, mister, crime, dar si o parte mai sentimentala- relatii de iubire si prietenie.
Ma bucur ca editura a inceput aceasta serie asa cum se cuvine- cu volumul 1. Si sper ca si urmatoarele volume sa fie traduse, pentru ca eu, sigur o sa le achizitionez.
Date despre carte:
Titlul original: Private- 2010
Aparitia in Romania: Editura Rao- 2015
Traducere: Iordana si Stefan Ferent
Nr. pagini: 406
Seria din care face parte: Private:
                                     1. Private
                                     2. Private London
                                     3. Private Games
                                     4. Private: #1 Suspect
                                     5. Private Berlin
                                     6. Private Oz
                                     7. Private L.A.
                                     8. Private India
                                     9. Private Vegas

Comentarii

  1. Incantata ca ati dat atentie acestei carti. Multumiri de la cei care au tradus-o cu multa pasiune si la fel de mult drag.
    Hristos a inviat!
    Iordana Ferent

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat! Multumim pentru comentariu. A fost o placere sa citesc aceasta carte, iar asta e meritul scriitorului, dar si al traducatorului. Aveti idee daca editura ia in considerare si celelalte volume ale seriei? Cindy.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!