Recenzie Diamantul de la miezul noptii (Tronul de clestar vol. 2) de Sarah J. Maas

"Doi barbati o iubesc.
O lume intreaga se teme de ea.
Dar numai ea poate sa salveze lumea."

La doar 18 ani Celaena Sardothien este cea mai de temut asasina a Adarlanului. Aceasta a devenit Campioana regelui in urma competitiei sangeroase desfasurate cu ceva timp in urma. Acum ei i se da sarcina de a-i ucide pe cei pe care regele nu-i are la inima, cei care ar putea sa comploteze impotriva acestuia. Dar Celaenei ii vine foarte greu sa ucida cu sange rece niste tipi cu care ea personal nu are nici o treaba. Asa ca ajunge la o intelegere care ar putea-o costa chiar viata. Desi competita s-a terminat, pericolul nu a trecut si desi magia a fost interzisa acum mult timp in urma pe intregul teritoriu, aceasta nu a fost extirpata cu totul, chiar unuia dintre personaje i se va manifesta o putere magica periculoasa. Dar daca magia a fost interzisa si ulterior distrusa, oare cum a reusit regele Adarlanului sa puna stapanire pe atatea teritorii intr-un timp atat de scurt? Cine este dusmanul suprem in cele din urma: Regele sau insasi magia periculoasa si toate creaturile inspaimanatatoare care pot naste din aceasta?

Parerea mea / Detalii


  • Nu degeaba a devenit seria mea preferata. Nu trebuie sa va lasati descurajati de voluminozitatea cartii. Merita fiecare pagina, caci continuarea seriei este extraordinara. Si din cate am vazut, volumele urmatoare o sa fie si mai groase decat acesta. Avem parte de mai mult din toate. Mai multe razbunari, asasinate, tradari, tiranii, dar si mai multa romanta decat in primul volum al seriei.
  • O sa facem cunostinta cu o altfel de Celaena. Pe de-o parte, o Celaena indragostita, fericita si foarte patimasa, dar o sa cunoastem si cealalta fata a ei, cea de asasina insetata de sange, fata pe care nici macar iubitul ei nu o cunoaste. Pe langa asta, sfarsitul cartii ne va face sa ne dorim cu ardoare urmatorul volum deoarece se fac niste dezvaluiri "picante" despre Celaena care te vor pune putin pe ganduri despre adevaratele intentii ale acesteia.
  • Cu siguranta seria se poate incadra in categoria "Cele mai frumoase coperti de carti", dar si in categoria "eroine de temut". Eroina care se pare ca este si altruista, deoarece isi sacrifica binele ei pentru a face un bine lumii intregi.
  • Nu putem decat sa speram ca editura Rao va continua sa publice si volumele urmatoare din seria ajunsa deja la volumul 4 in strainatate. Mi-a fost destul de greu sa fac aceasta recenzi fara spoilere, deoarece se intampla foarte multe lucruri care poate ti-ar putea schimba parerea despre anumite personaje sau despre directia in care o sa se indrepte actiunea in volumele urmatoare. Dar, per total, a fost o lectura mai mult decat placuta. Sa speram ca umatoarele carti din serie o sa se publice cat mai curand!

Alcatuirea cartii

2 Parti; 56 capitole, 570 pagini

Fragmente

"Celaena isi reprima un fior. Juca un joc foarte foarte periculos. Iar acum ca tintele ei erau oameni in Rifthold, acum ca era Archer... Trebuia sa gaseasca o cale de a-l juca mai bine. Pentru ca, daca  regele afla vreodata adevarul, daca afla ce facea ea...
Ar distruge-o."


"Nu existase vreodata o linie, o limita intre ei, doar teama lui stupida si mandria. Pentru ca din momentul in care el o scosese din mina aia din Endovier, iar ea il privise cu ochii aceia minunati, inca vii in ciuda unui an petrecut in iad, Chaol mersese spre momentul asta, mersese spre ea.
Asa ca ii sterse lacrimile, ii ridica usor barbia si o saruta."



COMANDA CARTEA AICI

NOTA: 5/5



Comentarii