Recenzie Harry Potter si Prizonierul din Azkaban (Harry Potter vol. 3) de JK Rowling


Harry Potter alaturi de cei mai buni prieteni ai sai: Ron Weasley si Hermione Granger incep cel de-al treilea an la Hogwarts, Scoala de Magie, Farmece si Vrajitorii, dar inainte de a incepe cursurile, Harry se intalneste cu prietenii lui pe Aleea Diagon pentru a-si cumpara noile carti si instrumente trebuincioase.


Tanarul vrajitor observa in mai multe randuri un caine mare si ciudat care-l tot urmareste, insa nu da atentie acestuia, considerandu-l inofensiv. Pe drum spre Hogwarts, Harry lesina in prezenta unui Dementor, o creatura ciudata care arata ca o stafie imbracata intr-o roba, care pazeste teritoriul din preajma Hogwarts-ului si care abilitatea de a fura fericirea unei persoane.


La sosire, Harry afla ca Sirius Black a evadat din inchisoarea din Azkaban si are de gand sa-i faca felul, fiind in cardasie cu lordul Cap-de-Mort.


Tinerii vrajitori incep cursurile, dar Hermione se inscrie la foarte multe cursuri, lucru care-i reduce semnificativ din timpul liber si care o rapeste de langa prietenii ei cei mai buni. Nici noile creaturile magice, dar meciurile de Vajthat nu sunt lipsite in acest an, Cercetasii punandu-si toata speranta in Harry si in abilitatea sa extraordinara de a prinde Hotoaica aurie, mingea foarte rapida care poate aduce multe puncte echipei.



Dar lucrurile se complica semnificativ cand in peisaj apare insusi Sirius Black, insetat de razbunare. De ce este profesorul Severus Plesneala atat de pornit impotriva Cercetasilor, mai ales impotriva lui Harry?



Cat timp vor mai continua Draco Reacredinta impreuna cu Crabbe si Goyle sa le faca zile fripte lui Harry si prietenilor sai? Si cel mai important, va reusi Sirius Black sa-si duca planul la final?

Parerea mea / Detalii


  • Aceasta este mai mult o parere despre seria in sine, nu neaparat despre volumul de fata, insa veti gasi si cateva referinte catre acesta din urma. Indiferent de ce varsta ai, nu are cum sa nu-ti placa Harry Potter. Am citit mai multe pareri destul de negative despre aceasta serie fantastica, in care se spunea ca este pentru copii, iar adultii nu ar trebui sa o citeasca, ca se vor plictisi de moarte. De fapt, fiecare poate citi ce doreste, nu cred ca cineva este in masura sa spuna ce sa citeasca o persoana sau nu. 
  • Universul creat de JK Rowling este unic, magic, original si nemaintalnit. Desigur, daca nu-ti place, nu te obliga nimeni sa citesti, dar nu spune altora sa nu o faca. Si eu sunt un tanar adult, si pentru asta tot imi face placere sa citesc Harry Potter. Am inceput seria acum vreun 1 an, doar ca vreau sa fac pauza intre volume, nu sa le citesc unul dupa altul. Poate ca pana o sa termin seria vor mai trece vreo 2-3 ani, dar ce conteaza? Mie unul imi face mare placere sa citesc despre aventurile acestui tanar vrajitor si sa fiu partas la o lume inedita creata de o autoare geniala. Cum sa nu indragesti personajele principale cand vezi cat de mult cresc, evolueaza, devin niste adolescenti si vraijtori in adevaratul sens al cuvantului? Cum sa nu iti faci nervi cand vezi cate bete-n roate le pun Viperinii, in mod special Draco si alaiul sau?
  • Era o imagine pe internet cu JK in care spunea ca multi fani s-au plans ca nu si-au primit scrisoarea de la Hogwarts, astfel nu au putut sa intre in acea scoala de magie (desigur, in gluma). Iar Rowling le-a raspuns zicand ca noi toti am primit scrisoarea si ca am fost cu toii la Hogwarts - prin intermediul cartilor ei. Asa ca eu ma multumesc cu atat, ma multumesc sa particip la toate activitatile impresionante, la toate cursurile de magie si sa fiu alaturi de eroii seriei, prin intermediul cartilor.


Alcatuirea cartii

22 capitole; 331 pagini

NOTA: 5/5



Comentarii