Recenzie Opal (Lux vol. 3) de Jennifer L. Armentrout

Multumesc Grupului Editorial Corint si Editurii Leda pentru acest volum, al treilea din seria Lux de Jennifer L. Armentrout. Dati click pe titlul Opal pentru a achizitiona si voi acest volum.

Katy, Daemon, Dee si prietenii lor sunt inca socati de evenimentele neprevazute petrecute cu putin timp in urma. Dar o alianta ciudata si o intelegere cu unul dintre personajele creatoare de probleme din trecut ii pot ajuta sa obtina ce vor. Tinerii cad la invoiala sa mearga in centrul guvernamental Mount Weather sa o salveze pe Beth si Chris din mana celor de la Daedalus. Insa pentru ca asta sa fie posibil, ei au nevoie de ajutor de la cineva din afara. Un baiat inteligent care a mai avut de-a face cu Daedalus ii ajuta pe Katy, Daemon si compania cu informatii pentru ca ulterior acestia sa-i poata salva pe cei dragi. Dar problemele nu intarzie sa apara si cum pericolul pandeste la fiecare colt, Katy este in cea mai mare primejdie. Vechii prieteni se transforma in dusmani, noii prieteni in aliati, iar increderea si prietenia este pusa sub semnul intrebarii in cea de-a treia carte din seria Lux.

Parerea mea / Detalii
  • Oh, dar vor avea vreodata o clipa de liniste Katy si Daemon in aceasta lume nebuna unde abunda pericolul si nesiguranta? Cand credeai ca s-au mai linistit nitel apele pentru cei doi tineri, situatia se complica din ce in ce mai mult. Extraterestrii, hibrizi, Daedalus, arumi, cartea e plina de situatii tensionate care te vor tine cu sufletul la gura pana la final.
  • Cu toate nebuniile care s-au petrecut in volumul precedent, relatia de prietenie dintre Dee si Katy are de suferit putin, Dee fiind mult mai rece, calculata si chiar dornica de lupta cu inamicii. De altfel, relatia cu Daemon pare sa fie pe fagasul cel bun, cei doi iubindu-se pana la cer si inapoi, spre deliciul fanilor.
  • Pe mine ma enerveaza in general folosirea termenului "perfect". Nu exista nici un lucru pe lumea asta care sa fie perfect! Si probabil ca nici nu va exista vreodata, asa ca nu inteleg de ce autoarea tine mortis sa foloseasca termenul pentru a-l descrie pe Daemon, de fapt Daemon se descrie singur ca fiind perfect...
  • In relatia de cuplu observam o stagnare a dezvoltarii personalitatii lui Katy, e putin stangace, ca o copila de 12 ani care acum are prima relatie cu un baiat. In schimb, in relatiile cu celelalte persoane, Katy, e este fioroasa si protectiva fata de prietenii sai, dar poate si putin nesabuita si precipitata. Totusi, nu consider ca are forta necesara sa le tina piept inamicilor, dar Katy este destul de incapatanata in privinta aceasta si vrea sa dea dovada de curaj si intelepciune.
  • Ca sa inchei, cartea Opal continua cu mare succes, sa zic asa, aventurile tinerilor hibrizi, extraterestrii etc. si lupta lor cu inamicii nemilosi. Sfarsitul te va spulbera pur si simplu si te va face sa-ti doresti cu ardoare urmatorul titlu din serie, care se numeste: "Origini". Interesant, nu? Mai ales ca pe coperta se afla doar Daemon. Hmm, cert e ca astept cu nerabdare urmatorul titlu si sper sa fie cel putin la fel de bun e cat au fost primele trei.


Fragmente

"O furie neputincioasa se imprastiase in aer si il invaluise ca o patura. Stia foarte bine ce nu-i spusesem inca. [...] eram santajati - din nou prinsi in capcana, ce puteam face? Sa-l refuzam pe Blake si sa ne toarne? Sau sa avem inceredere in cineva care deja ne demonstrase ca nu era de incredere?
Doamne, eram jucati pe degete in ultimul hal."


"Dar mai era ceva.
Era iubirea noastra - era speranta noastra ca vom scapa din toate astea, ca avem un viitor. Era faptul ca ne acceptam unul pe altul - cu bune, cu rele, oricat de groaznice. Era sa de multa dorinta reprimata. Asa de multa emotie in sufletul meu si al lui, stiam asta, fiindca simteam cu ii bate inima. A mea batea la fel ca a lui - era facuta pentru inima lui. Toate astea se simteau intr-un simplu sarut si era mult prea mut, si nu era de ajuns, si era perfect."



Alcatuirea cartii

462 pagini, 36 capitole


Cumparati cartea OPAL



Comentarii