Recenzie Transformata (Memoriile unui vampir vol. 1) de Morgan Rice


Caitlin este o tanara de 18 ani care impreuna cu mama si fratele sau se muta in New York, unde Caitlin trebuie sa se acomodeze la un nou liceu. Lucru care nu este atat de usor pe cat pare. Caitlin incepe sa se apropie din ce in ce mai mult de Jonah, un tanar misterios si atragator. Cei doi ies intr-o seara in oras, la un concert in Carnegie Hall, dar lui Caitlin i se face rau. Aceasta incepe sa simta o foame imensa si fuge de langa Jonah inainte sa-l raneasca. Dar din pacate altcineva ii iese in cale, iar Caitlin se hraneste pentru prima oara. Acum atat politia cat si sabatele de vampiri din acel teritoriu sunt pe urmele lui Caitlin, iar salvarea ei vine de la un vampir necunoscut. Poate avea ea incredere in acest vampir? Ce se intampla cu ea? Este oare si ea vampir? Cum se va sfarsi aventura ei?

Parerea Mea / Detalii

  • In primul rand nu stiu cum de s-a tradus aceasta carte si cum de a ajuns pe Google Play, Itunes si Kobo.com, insa nu pot sa zic ca ma plang. Traducerea cam lasa de dorit in unele locuri, mai ales ca este la persoana a III-a, iar traducerea suna cam asa: Ea s-a dus la scoala, El a zarit-o, Ea i-a zambit, Ea a simtit o foame imensa etc. Intelegeti la ce ma refer.
  • E putin stupid cum fiecare personaj masculin din carte este P-E-R-F-E-C-T, cu trupul musculos perfect si dintii si parul perfect. Pe bune? Pe langa asta, Caitlin se indragosteste la fiecare 5 secunde, de fiecare data de alt tip, ca deh, doar toti sunt perfecti. Si sa te indragosteti de 5000 de ori pe zi este perfect normal.
  • MIC SPOILER:



  • Autoarea pare sa aiba o problema cu rasele. Acestea sunt mentionate de multe ori la inceput si parca se chinuie prea mult sa zica ca ea nu are nicio o problema cu alte rase. Uitati si un citat: "Unii dintre cei mai apropiati prieteni ai ei de la alte scoli au fost negri, hispanici, asiatici, indieni - si unii dintre cei mai rai dusmani au fost albi."
  • Parca este totul prea fortat. Inca de la inceput cu prezentarea scolii cu politisti pazind liceul, garduri cu sarma ghimpata, porti mari de fier. Adica ce naiba? Ce-i aia? Scoala sau inchisoare? Si mai spre sfarsit cu vampirul salvator si ea, apropo cei doi se indragostesc unul de altul in 5 minute. Pe bune? Mai las-o... Cum naiba sa astepti sa-ti declare dragostea dupa ce ca l-ai intalnit acum 5 minute? Care om normal face asta? Uitati un citat: "Nu stiu cum te-am jignit, a spus el, dar orice am facut, imi pare rau. Este ceea ce nu ai facut, a vrut Caitlin  sa spuna. Este ca nu ti-a pasat, ca de fapt nu-ti pasa intr-adevar, nu ma iubesti. Ca am fost doar un obiect, o unealta pentru un scop." Si surprinzator, avem si un raspuns din partea lui. "Te iubesc, simt ceva pentru tine. Ceva ce nici eu nu inteleg. Ceva ce nu am smtit pentru nimeni in 3000 de ani. Dar nu pot risca sa parasesc aceste ziduri." Mai, astia's batuti in cap sau mi se pare mie?
  • Per total, ideea este promitatoare zic eu, cu sabatele, razboi si toate cele, dar felul in care autoarea a decis sa abordeze lucrurile lasa mult de dorit. O carte din categoria "iubire instanta", "iubire interzisa" care mai mult te enerveaza decat sa-ti placa. Una dintre cele mai stupide si dezamagitoare carti cu vampiri pe care le-am citit vreodata.

Fragment

"S-a gandit la toata viata ei, la felul in care a fost intotdeauna tratata, la felul in care n-a inteles-o nimeni, la felul in care nimic nu a mers bine pentru ea. Si ceva a facut clicl. Cumva, ii ajunsese.
nu merit asta. NU merit asta!

Alcatuirea cartii

190 de pagini; 17 capitole

Cartea face parte din seria Memoriile unui vampir, care contine:

VOL. 1: Transformata
VOL. 2: Iubita
VOL. 3: Tradata
VOL. 4: Predestinata
VOL. 5: Dorita
VOL. 6: Logodita
VOL. 7: Promisa
VOL. 8: Gasita
VOL. 9: Reinviata
VOL. 10: Ravnita
VOL. 11: Sortita

 NOTA: 1.5/5




Comentarii