Recenzie Magonia (Magonia vol. 1) de Maria Dahvana Headley


Aza Ray Boyle sufera de o boala misterioasa de plamani de cand se stie, boala care o impiedica sa respire normal si sa traiasca precum o adolescenta normala. Nici un doctor nu stie cum sa trateze boala Azei si nici un leac nu a fost gasit, insa Aza este sustinuta de familia ei si de prietenul ei cel mai bun, Jason. Intr-o zi, Aza zareste pe cer o corabie misterioasa, insa nimeni din jurul eu nu o crede, punand halucinatia Azei pe seama efectelor secundare ale medicamentelor. Aza incepe sa auda niste voci care o striga pe nume si o cheama spre cer, dupa care aceasta moare. Tanara pleaca din lumea celor pamanteni si se trezeste intr-un tinut necunoscut numit Magonia, tinut locuit de niste creaturi hibride pasari-oameni. Aza va invata curand ca nimic este ceea ce pare, isi va descoperi originea, va invata despre adevarata ei identitate si va cunoaste rolul pe care-l poarta in salvarea tinutului magic Magonia,



  • Desi am fost putin reticent la inceput si am considerat aceasta serie putin puerila, m-a fermecat imediat ce am inceput sa o lecturez. Personajele Mariei Headley au un farmec in nebunia lor. Nici un subiect nu ramane nediscutat cu personaje precum Aza si Jason, doi tineri proscrisi, inteligenti care sunt in stare de orice pentru bunastarea familiilor lor si pentru bunastarea celor pe care iubesc. M.D. Headley creeaza o noua serie de fantezie pentru tineri magica si unica prin subiectul abordat in sine. 
  • Magonia este un tinut magic ascuns intre nori, populat de pasari-oameni aflati in razboi cu oamenii pamanteni care, in ignoranta lor, distrug planeta si astfel pun in pericol vietile magonienilor. Ne sunt prezentate niste creaturi magice cu care eu, personal, nu m-am mai intalnit pana acum, decat poate, intr-o mica masura, in seria Maximum Ride de James Patterson, care contine persoanje asemanatoare: hibrizii oameni-pasari. Acestia au puterea de a controla fortele elementale prin cantecul lor cu ajutorul pasarilor dinauntrul lor: canwr-ii. Dar ce te faci cand nici propriul tau canwr nu colaboreaza cu tine?
  • Aceasta carte este un exemplu ca: Da, se poate ca o carte sa fie de fantezie si sa includa ceva mitologie, care insa sa nu fi fost arhi-utilizata in genul YA, fantasy (vezi vampiri, varcolaci etc.) si sa fie originala, unica in acelasi timp. Fiti alaturi de Aza in calatoria sa magica si emotionanta dincolo de nori, catre tinutul Magonia.



Fragment

”O sa intelegi curand, Aza, ce inseamna sa fii responsabil pentru viitorul poporului tau. Unii dintre noi sunt nascuti sa fie simpli membri de echipaj pe corabie, altii sunt nascuti pentru a fi capitani. Corabia asta a fost salvarea mea, asa cum va fi si pentru tine. Asa cum vei fi si tu pentru poporul tau,”



Alcatuirea cartii

300 pagini, 30 de capitole

NOTA: 3.5/5


Comentarii

  1. Super recenzie! O sa ma apuc si cat de curand de ea! :)
    (Ti-am lansat un tag. http://books-vs-reality.blogspot.ro/2016/09/liebster-award_7.html Sper ca nu l-ai facut si ca o sa iti placa).

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!